Een taxi nemen, op deze 3 dingen moet je letten!

Een taxi nemen

Je hebt het vroeger al te horen gekregen: ‘ga nooit met vreemde mensen mee!’. Natuurlijk hadden je ouders het niet over taxichauffeurs. Een taxi nemen doe je toch vooral voor de veiligheid en het gemak. Toch is het belangrijk niet zomaar bij een taxi in te stappen voordat je eerst deze 3 punten hebt gecheckt!

Is het een officiële taxi?

Erkende taxi’s rijden vanzelfsprekend in degelijke en stevige auto’s. Zo heb je een ruime zitplek met comfort voor je reis. Bij een erkende taxi staat er een verlicht bord op het dak waar het bedrijf waarvoor hij of zij rijdt kenbaar wordt gemaakt. Zo weet je dat het geen illegale taxi is, ook wel een snorder genoemd. Bij een snorder weet je nooit wie de auto bestuurt en wat de bedoelingen zijn van degene die rijdt. Dat mag misschien goedkoop zijn, maar een fijn en veilig gevoel geeft dat dus zeker niet. Als je op straat een taxi aanhoudt, kun je vragen om diens pas. Ga voor officieel en erkend!

Wie is de organisatie?

Als je op straat een taxi aanhoudt, is het belangrijk na te gaan wie die organisatie dan is waarvoor de taxi rijdt. Check de reviews online en kijk of er meerdere taxi’s voor dat bedrijf rijden. Niks online over bekend? Dan kun je beter niet instappen. De kans dat je de hoofdprijs betaalt is aannemelijk. Neemt die chauffeur wel de route die het kortste is? Je kan samen de navigatie aanzetten. Als de chauffeur dat niet wil weet je genoeg.

Hoe is de chauffeur?

De taxichauffeur is een dienstverlener. Zo hoort hij of zij je ook te behandelen. Een chauffeur die jou bijvoorbeeld niet groet of gedag zegt maar meteen ter zake komt over de ritprijs, is geen dienstverlener maar een verkoper. Er zitten helaas chauffeurs tussen die het begrip ‘service’ niet kennen. Ze zijn kortaf, helpen je niet met je bagage en doen geen moeite om je naar onbekende plekken in de stad te rijden. Je merkt het al, een erkende taxi behandelt jou als een echte klant. En dan kan de rest van de rit niet meer tegenvallen.

Bij ons ben je ervan verzekerd de beste taxi te nemen voor de beste prijs. Als klant hoef je alleen maar lekker te gaan zitten en wij doen de rest. Want zo is een taxi bedoeld: comfort, gemak en veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *