De vier mafste taxi’s ter wereld

De vier mafste taxi’s ter wereld

De discotaxi

Je zult het niet geloven, maar er zijn een aantal taxi’s die niet zo zijn als de anderen. Of misschien geloof je het wel en ben je benieuwd naar hoe zij zo anders zijn. Daarom kun je hier verder lezen over de vier meest unieke en mafste taxisoorten in de hele wereld! De eerste vreemdsoortige taxi is de discotaxi. Dit kun je vergelijken met de zogeheten ‘party bus’ en maakt een feestje van jouw reis.

De Weense flaker

In wenen kun je een echte paardenkoets huren als taxi. Dit wordt een flaker genoemd. Deze taxi brengt je net als een normale taxi tegen een vergoeding naar je bestemming. Je kunt ook een flaker huren voor je bruiloft. Dit maakt jouw speciale dag net iets specialer. En hoewel het erg populair is voor bruiloften, worden flakers tegenwoordig ook veel gebruikt door toeristen. Oostenrijkers die dagelijks gebruik maken van een taxi kiezen toch eerder voor een normale taxi.

Taxi’s op het water

In plaatsen waar het geregeld voorkomt dat je over het water moet rijzen, zijn er speciale taxi boten ontwikkeld. In New York lijkt dit erg op een veerpondje, zoals in we in Nederland kennen. De enige verschillen zijn dat deze taxi kleiner is en net zo geel is als de New Yorkse land taxi’s. Er zijn natuurlijk genoeg bruggen die je daar over het water leiden, maar die zijn vaak enorm druk. Daarom heeft de stad dit als oplossing bedacht. Venetië kent een soortgelijke taxi die over het water reist. Omdat de wegen in deze Italiaanse stad uit kanalen bestaan is er natuurlijk geen andere optie. Deze boten hebben de kleur van natuurlijk hout. Verder staat er in grote letters op dat het een taxi boot is. Zo kun je ze onderscheiden van de boten die bedoeld zijn voor privégebruik.

Aziatische fiets- en motortaxi’s

In veel Aziatische landen kun je taxi’s zien die zich voortbewegen doormiddel van een fiets of een motor. Een aantal landen waarin dit gebeurt zijn Cambodja, India, Thailand, Maleisië, Indonesië, China en de Philippijnen. De reden dat deze compacte vervoersmiddelen bestaan, is dat deze landen erg dichtbevolkt zijn. Er is simpelweg geen ruimte op de weg voor zoveel normale taxi’s. Ook is het een erg populaire attractie voor toeristen. Het is in deze landen natuurlijk een deel van het dagelijks leven. Buitenlanders vinden het erg leuk en interessant om zo een deel van de Aziatische cultuur te ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *