Pas op! De nadelen van snorders

Pas op de nadelen van een snorder

Een snorder is een taxichauffeur die u illegaal vervoert. Snorders hebben vaak geen wettelijke vergunning en voert dus ook niet het bekende blauwe kenteken op de auto. Ook een tariefkaart zal je in de auto van de snorder niet aantreffen. In dit artikel gaan we erop in welke nadelen snorders hebben.

 

Je weet niet bij wie je in de auto stapt

We zeggen natuurlijk niet zo maar: ”Pas op de nadelen van snorders”. Bij een legaal taxibedrijf weet je meestal ook niet bij wie je in de auto stapt, maar je mag wel verwachten dat de taxichauffeur gekwalificeerd is. Hij heeft bijvoorbeeld een psychologische test moeten doen. Ook heeft een snorder geen officiële chauffeursopleiding gedaan en is dus ook niet in het bezit van een chauffeurspas. Al deze zekerheden heb je bij een legale taxichauffeur wel en je kunt er dus van op aan dat het goed zit.

Snorder taxi

Met een snorder meerijden is onveilig

Als je bij een snorder in de auto stapt, weet je nooit of deze auto aan de veiligheidseisen voldoet. Misschien is de auto niet eens APK- gekeurd, of is deze onverzekerd. Je mag je zelfs afvragen of een snorder wel een rijbewijs heeft. Je loopt dus veel meer risico op een aanrijding of iets dergelijks en als de auto je laat staan, kom je niet eens meer thuis. Er zijn snorders die dronken achter het stuur zitten of roekeloos rijden. Ook halen sommige snorders de gekste capriolen uit om nog snel een passagier op te kunnen pikken.

 

De prijzen zijn onduidelijk

Snorders werken niet met een taximeter en ook niet met een starttarief. Ze bieden de ritprijs van tevoren aan. U moet dan ook niet gek opkijken dat op de plaats van bestemming aangekomen de ritprijs ineens verhoogd is. Als passagier van een snorder ben je echter compleet rechteloos. Ook een klacht indienen zit er niet in, want bij wie zou je dat moeten doen? Wat je wel kunt doen, is het kenteken noteren en deze doorgeven aan de politie. Welke nadelen snorders hebben, is nu vast wel duidelijk geworden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *