Vijf redenen waarom je beter een taxi kunt nemen dan het ov

Vijf redenen waarom je beter een taxi kunt nemen

Taxi of ov?

Wanneer je ergens heen gaat, maar geen eigen vervoer hebt, heb je twee keuzes. Je kunt als eerste met het openbaar vervoer, ofwel het ov gaan. Dit is een gemakkelijke manier om je van plaats naar plaats te bewegen. Je kunt echter ook een taxi regelen. Deze manier van vervoer is minstens zo gemakkelijk. Bovendien zijn er meerdere voordelen wanneer je hiermee reist. Het maakt daarnaast niet uit of je zakelijk of privé reist. Hieronder staan daarom de drie belangrijkste redenen waarom je beter een taxi kunt nemen dan het ov.

Privé

Met een taxi reizen is meer privé dan met het openbaar vervoer. Wanneer je een taxi neemt zit je alleen met de chauffeur in het voertuig. Vaak zit je achterin wat ideaal is voor wanneer je bijvoorbeeld een zakelijk bericht krijgt. Wat betreft het zakelijke ritten is oogt het ook professioneler dan wanneer je uit een bus stapt. Wanneer je in je vrije tijd een taxi neemt is de rust een groot voordeel. In het openbaar vervoer komt het namelijk voor dat er veel mensen meereizen die allemaal geluid maken. Vooral ouderen kunnen hier last van hebben. De privacy van een taxi is dus zeer voordelig.

Geen vertraging en minder staking

Bussen en treinen hebben vaak vertraging. Dit kan soms wel een kwartier zijn. In andere gevallen mis je net de bus of de trein omdat deze juist te vroeg is. Geen van deze situaties is wenselijk als je ergens op tijd wil arriveren. Het regelen van een taxi gaat persoonlijker, dus is er minder kans dat je deze mist. Ook laat de chauffeur je precies weten hoe laat deze je ophaalt. Daarnaast staken buschauffeurs en treinmachinisten geregeld. Zij doen dit vaker dan taxichauffeurs. De kans dat jouw bus of trein niet rijdt is dus groter. Als je zeker wil weten dat je op tijd bent, is het verstandig om het ov te vermijden.

Comfortabeler en doelgerichter reizen

Naast de privacy en punctualiteit van een taxi is het ook comfortabeler reizen in een van deze voertuigen. Er zitten namelijk geen gordels in bussen en treinen en de zitplaatsen zijn er minder comfortabel. Daarnaast voel je het meer wanneer je in een bus over een drempel heen rijdt. Tot slot gaat een trein of bus niet naar elke plaats. Een taxichauffeur zet je daarentegen af op de exacte plek waar je moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *