Waar moet een taxi aan voldoen? 5 dingen waar je goed op moet letten

Let op deze dingen als je met de taxi gaat

De taxi biedt voor zoveel dingen gemak: thuiskomen na het uitgaan, je zakenrelatie van het vliegveld laten halen, onderweg werken terwijl je snel ergens moet zijn. Ondanks de vele voordelen die een taxi heeft, is het wel belangrijk op een aantal dingen te letten. Wij zetten ze voor je onder elkaar. Ga fijn en veilig op stap met de taxi!

De meter

Kijk goed of de taxichauffeur van de taxi waar je net instapt je aankijkt en dat er een meter aanwezig is. Zonder meter kan de taxichauffeur van de ritprijs namelijk alles maken dat hij of zij wil! Er zijn wettelijke voorschriften hoeveel het starttarief en het tijdstarief of kilometertarief maximaal mag zijn. Check dit dus voordat je vertrekt. Wat vaak nog handiger is, is met de taxichauffeur van tevoren een ritprijs af te spreken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Let goed op wat je afrekent!

Kloppen de bedragen wel? Zo ja, betaal het liefst met zo klein mogelijke biljetten. Soms komt het voor dat een taxichauffeur je biljet van bijvoorbeeld 50 euro aanneemt, in diens portemonnee graait om je wisselgeld te geven en vervolgens te weinig teruggeeft of zegt dat je een briefje van twintig hebt gegeven. Om dit te voorkomen kun je beter met een aangesloten taxi rijden via een centrale of de bedragen pinnen.

De route

Kijk met bijvoorbeeld Google Maps of de chauffeur wel de kortste route rijdt. Tegenwoordig rijden chauffeurs zelf al met de telefoon in de houder, maar als dit niet zo is, houd je telefoon er gerust bij. Spreek de chauffeur erop aan als hij omwegen neemt terwijl er geen wegwerkzaamheden zijn.

Hoe ziet de taxi eruit?

Een goede taxichauffeur zal jou behandelen als een echte klant. Hij heet je welkom in zijn auto, legt je tas of koffer even in de achterbak en helpt je onderweg graag met je vragen over de rit. Heeft de chauffeur een  onverzorgde auto en is zijn eigen uiterlijk dat ook? De kans bestaat dat de chauffeur geen erkende taxi is of dat hij geen waarde hecht aan jou als klant. Wees eerlijk, in een slonzige auto voel jij je toch niet thuis?

Hoe rijdt de chauffeur?

Je mag misschien zelf af en toe een bochtje te krap nemen, de taxichauffeur hoort dit echt niet te doen. Rustig en beheerst dirigeert hij of zij je door het verkeer. Al is het nog zo druk, je wilt je veilig voelen. Zie je brandende lampjes op het dashboard die je bij je eigen auto nog nooit hebt zien branden? Vraag ernaar, want tenslotte is de chauffeur verantwoordelijk voor jullie veiligheid.

Bij ons kun je ervan op aan dat wij je thuis laten voelen in de taxi. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat wij jou als klant op je gemak en veilig kunnen laten voelen. Zijn er onduidelijkheden over de ritprijs? Wij leggen je alles glashelder uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor vragen of reserveren neem je contact met ons op. Wij staan 24 uur voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *