Zo rijden ze in andere landen

In andere landen rijden

Over heel de wereld rijdt iedereen anders. Iedereen heeft een eigen rijstijl. Opvallend is wel dat het ook erg per land verschilt hoe mensen rijden! In andere landen rijden ze anders dan bij ons. Niet beter of slechter, maar anders. Je zal dit vast ook erg merken als je op vakantie bent. Misschien zit je af en toe in een taxi waarvan je denkt, als dat maar goed gaat. Of dat je ergens rondloopt en er zoveel verkeer om je heen rijdt, dat je je afvraagt of je levend de andere kant van de straat wel gaat redden. Wij hebben een aantal van deze landen op een rijtje gezet.

Vietnam

In Vietnam gaat het voornamelijk om de vele scooters die er rijden. Vooral in de hoofdstad Ho Chi Minh is het, voor je gevoel, chaos. Er zijn werkelijk duizenden scooters en auto’s om je heen als je een stuk door de stad wandelt. En bij sommige straten zijn er geen speciaal ingerichte overgangen en moet je dus zelf oversteken! En dat is even een uitdaging! Wat je vooral moet doen is, goed kijken en heel rustig oversteken. Dus niet als een idioot doorrennen, maar heel rustig stap voor stap oversteken. Het voordeel is namelijk, dat ze vaak niet hard rijden. Dus ze hebben de tijd om om je heen te rijden of wat meer af te remmen. Hierdoor is het even een sprong in het diepe, maar zal je zien dat je er heelhuids vanaf komt. Als je maar rustig blijft!

Dit geldt eigenlijk voor veel Aziatische landen. In Thailand rijden ze wel wat harder en ook in Maleisië is het wat minder fijn om de stappen te zetten zonder hulp van een stoplicht. Hier hebben ze een veel lossere rijstijl dan in Nederland. En met losser bedoelen we in Thailand simpelweg, dat daar helaas ook de meeste ongelukken ter wereld gebeuren. Dus zeker daar, steek niet zomaar over!

Curaçao

En dan gaan we van de ene kan van de wereld, naar de andere kant. En wel naar Curaçao. Want dat is ook een wereld van verschil in manier van rijden. Het rijdende leven is daar zo enorm relaxed. Je komt niet alleen weinig auto’s tegen, maar de auto’s die in andere landen rijden, zoals, Curaçao, rijden over het algemeen enorm rustig. Als je daar een keertje een auto huurt voor de vakantie, dan zul je merken dat je de relaxte rijstijl zelfs een beetje overneemt.

Mocht je in Nederland op zoek zijn naar een taxi die ook prettig rijdt, dan kun je een taxi bestellen bij Taxi Utrecht 24. Of je nu na een avondje uit een taxi nodig hebt of heerlijk aan die langverwachte vakantie gaat beginnen en een rit naar de luchthaven wil hebben, Taxi Utrecht 24 staat voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *