Vrouwelijke taxichauffeurs in Nederland

Onze Nederlandse wegen worden al jaren bevolkt door zowel vrouwelijke als mannelijke chauffeurs. Niemand kijkt daar van op, maar als je na een avond stappen in een taxi stapt met een vrouw achter het stuur, dan is dat niet altijd direct wat je verwacht. Net als bij de buschauffeurs bestaat het merendeel nu eenmaal uit mannen.

Vrouwentaxi’s

Binnenkort wordt dit woord vast opgenomen in het woordenboek en er is ook al een App voor in ontwikkeling. Taxi’s voor vrouwen door vrouwen zou je hier uit op kunnen maken en bij sommige kersverse vrouwentaxibedrijven is dit ook zo. Bij veel centrales wordt daar echter geen onderscheidt in gemaakt en ook veel klanten lijkt het niet uit te maken of ze door een man of een vrouw van A naar B worden gereden.

taxi

Waarom een vrouwelijke chauffeur?

In de praktijk blijkt er toch een behoorlijke groep vrouwen te bestaan die zich veel comfortabeler voelt met een vrouw in plaats van een man achter het stuur. Het aantal vrouwen dat in haar leven te maken krijgt met seksueel geweld is zorgwekkend hoog. Alleen bij een wildvreemde man in een auto stappen is voor deze groep vaak een stap te ver, ook al kun je verstandelijk wel beredeneren dat een taxichauffeur je niet gauw lastig zal vallen.

Ouders vertrouwen meer op een vrouwelijke chauffeur

Als iemand zijn dochter in de avond laat brengen of halen door een taxi, dan is er vaak ook een voorkeur voor een vrouwelijke chauffeur. Of het de meiden zelf wat uitmaakt is niet echt bekend. Normaal gesproken zijn ze er meer aan gewend dat hun vader hen komt halen als het wat later wordt.

Religie kan ook een reden zijn

Bij sommige geloven is het voor vrouwen niet toegestaan om zich door een man te laten vervoeren als er verder niemand bij is. De mogelijkheid van een vrouwelijke chauffeur biedt voor deze groep direct meer bewegingsvrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *